Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κάντε απεργία, αλλά μη μας στερείτε το ..φως!!!

''Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά και το αδιέξοδο που προέκυψε στη συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η ΓΕΝΟΠ διεκδικεί την απόσυρση της διάταξης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Χωρίς αποτέλεσμα είχε λήξει χθες αντίστοιχη συνάντηση της της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τις συναντήσεις με τους νέους υπουργούς ζήτησε η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να υπάρξει μπλακ-άουτ, παραδέχτηκε όμως ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση λόγω της κινητοποίησης''.[ΝΕΑ]


Αυτό διαβάσαμε στις εφημερίδες, και φυσικά αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου η απεργία.
Αναφαίρετο δικαίωμα όμως και το δικό μου στο ηλεκτρικό. Υπάρχουν άνθρωποι συνδεδεμένοι με μηχανήματα, άνθρωποι με φάρμακα, άνθρωποι που χρειάζονται το ηλεκτρικό ρεύμα για να διατηρήσουν τα εμπορεύματα τους, άνθρωποι που ζεσταίνονται και χρειάζονται τα συστήματα κλιματισμού να λειτουργούν, ή τους ανελκυστήρες για να πηγαίνουν στο προορισμό τους. Εξάλλου το ακριβοπληρώνω το ρεύμα, και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει τα αιτήματα των εργαζομένων να έχουν πάλι επιπτώσεις στον πολίτη. 
Αρκετά δεν έχουμε τραβήξει, και τραβάμε ακόμα;;
Πολλοί θα μου αντιπαραβάλουν ότι οι αγώνες θέλουν θυσίες. Κι ότι όλοι πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι, και ενωμένοι.
Συμφωνώ. Και σε όλες τις απεργίες τραβάνε ζόρια όλοι οι πολίτες. Και το τονίζω κυρίως οι πολίτες, και μόνο οι πολίτες.
Αλλά κατέβασμα του διακόπτη;; Όχι δε συμφωνώ. Ας μη δουλέψουν, ας απεργήσουν όπως κάνουν όλοι.
Το κλείσιμο της παροχής ρεύματος όμως, έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις, από τα σταματημένα τρένα, ή λεωφορεία.
Στο κάτω-κάτω η ΔΕΗ δεν ανήκει στους συνδικαλιστές της. 
Ανήκει στο λαό. Ελπίζω να μην αρχίσουν πάλι σαν τις άλλες φορές, που πετάχτηκαν εμπορεύματα στο δρόμο, και που έψαχνα τρόπους να διατηρήσουμε τα πανάκριβα φάρμακα του παιδιού μας σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ελπίζω να δείξουν φιλότιμο αυτή τη φορά. 

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ο εργαζόμενος έχει μόνο ένα όπλο για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του: την απεργία! Όμως πολλές φορές γίνεται κατάχρηση και αυτού του δικαιώματός του. Σε όλες τις απεργίες πάντα δεινοπαθούν οι πολίτες και είναι οι μόνοι που επηρεάζονται!!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή